Haminassa ovat voimassa seuraavat rajoitukset hallituksen linjaaman ”sulkutilan” aikana 8.-28.3.2021

 

Sulkutilan tavoitteena on saada Suomessa kovaa vauhtia leviävä koronatartuntojen määrä takaisin hallintaan. Suhtaudu asiaan vakavasti ja minimoi omat kontaktisi mahdollisimman vähäksi sulkutilan aikana! Muista hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskit aina kodin ulkopuolella liikkuessasi sekä myös ystäviä ja sukulaisia tavatessasi.

 

Kaupungin urheilu- ja liikuntatilat ovat suljettu yleisöltä. Kuntouttavaa ja erityisryhmien liikuntatoimintaa jatketaan yksilö- ja pienryhmätoimintana turvaohjeet huomioiden erikseen määritellyille ryhmille. 

Hiihtolatuja ja luistinkenttiä ylläpidetään mahdollisimman hyvinä sään sallimissa rajoissa. 

Kymenlaaksoon ei ole toistaiseksi asetettu yksityisiin yrityksiin (kuten kuntosaleihin) kohdistuvia henkilömäärän rajoituksia tai sulkemismääräyksiä. Näistä päättää aluehallintovirasto. Myös yksityisten yritysten tulee kuitenkin tartuntatautilain mukaisesti huomioida koronaturvallisuus ja mahdollistaa riittävät etäisyydet ja käsihygienia toiminnassaan. Ravintolat ovat suljettu. Noutoruoan myynti on ravintoloille sallittua ja myös henkilöstöravintolat voivat olla avoinna.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen perusteella yleisötilaisuuksien, tapahtumien ja yleisten kokoontumisten yleisömäärä on rajoitettu enintään kuuteen (6) henkeen. Rajoitus on voimassa 31.3.2021 asti. Kymsote suosittelee, että yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia ei järjestetä, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.

Alakouluikäisten harrastustoimintaa voi jatkaa siten, että toiminnassa voidaan tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä. Ryhmäkoon rajoitusta ei tämän ikäisillä ole. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien nuorten ja aikuisten harrastustoiminta on keskeytetty. 

Peli- ja ottelutoiminta on keskeytetty kaiken ikäisiltä. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu sekä pelit (ilman yleisöä) on sallittu erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen.

Kirjastoissa lainaus ja palautus on mahdollista siten, että suositeltu asiointiaika kirjastossa on kerrallaan maksimissaan 15 minuuttia. Omatoimikirjasto on Ruissalossa suljettu. Kirjastojen lukusalit ja ryhmätyöskentelytilat on suljettu ja kirjastoautojen liikennöinti keskeytetty. Pääkirjaston Oiva Toikan lasilintukokoelma on avoinna pääkirjaston aukioloaikoina, kävijärajoitus kerrallaan max 6 henkilöä

Kaupunginmuseo on avoinna kävijämäärä rajoittaen siten, että kahden metrin turvavälin voi tosiasiallisesti toteuttaa. 

Nuorisotalot on suljettu, mutta nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa matalalla kynnyksellä eri kanavissa. Nuorille järjestetään paljon ohjelmaa verkossa. 

Yläkoulut ovat etäopetuksessa, pois lukien erityistä tukea tarvitsevat. Alakoulut ovat lähiopetuksessa ja varhaiskasvatus toimii normaalisti.

Toinen aste on etäopetuksessa, pois lukien välttämätön lähiopetus turvajärjestelyin. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan aikataulun mukaisesti erityisin turvajärjestelyin.

Julkinen liikenne toimii normaalisti.

Alueella on voimassa laaja etätyö- ja maskisuositus.

Ruokakaupassa, apteekissa ja myös muissa yrityksissä käyminen on sallittua, kun toimii vastuullisesti. Kouvolassa ei toistaiseksi ole tiedossa henkilörajoituksia esimerkiksi yksityisten kuntosalien toimintaan, mutta tilannetta seurataan ja aluehallintovirasto tekee tarvittaessa päätöksiä asiaan jos koronatilanne alueella huononee. Asiasta tiedotetaan silloin myös kaupungin kanavissa.

Muista kuitenkin koronaturvallisuus myös yksityisissä yrityksissä käydessäsi! Vältä ruuhka-aikoja jos voit, muista maski ja pidä turvaväli kaksi metriä muihin ihmisiin.

Kaupungin ja Kymsoten tiedotteet täällä:

Kaupungin tiedote koronalinjausten vaikutuksesta Haminan kaupungin palveluihin 9.3.2021

Kymsoten tiedote 8.3.2021: Suositukset ja rajoitukset tiukentuvat Kymenlaaksossa

https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/