Tervehdys Haminan kasvatus - ja koulutuspalveluiden henkilöstö, huoltajat ja oppilaat

Uusi vuosi haastaa meidät heti alkuun pandemian osalta ja aloitamme koulutyötä ensi viikolla lähiopetuksessa huomioiden niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti annetut viranomaissuositukset. (tieto 7.1.klo 16.30 mukaisesti.) Tiedotamme jatkossa sekä wilma-viestein, tiedottein että kaupungin muita tiedotuskanavia hyödyntäen mahdollisista etäopetusjärjestelyistä, mikäli niihin päädytään.

 

Haminan peruskouluissa otetaan KymSoten koronaryhmän päätöksen mukaisesti maskit käyttöön koulupäivän aikana 4.luokilta alkaen. Lisäksi lasten harrastustoiminta toteutetaan “kuplissa” ja mahdollisimman koronaturvallisesti. Myös aikuisten harrastustoimintaan on määritelty 10 henkilön maksimikoko, joka koskee erityisesti 17.1. jatkuvaa kansalaisopiston toimintaa.

Tämän hetkiset ohjeistukset koskevat tammikuuta, ja niitä tarkennetaan epidemiatilanteen mukaisesti viranomaisohjeistus huomioiden. 

 

Kouluilla ja päiväkodeissa jokainen työyhteisön jäsen voi vaikuttaa omalla työllään ja aikaisempien käytäntöjen mukaisesti toimimalla (turvavälit, käsihygienia, maskien käyttö, työskentelytavat) mahdollisimman terveysturvallisen oppimis- ja kasvuympäristön varmistamiseksi. Erityisen tärkeää on se, ettemme tule flunssa oireisina työpaikoille, kouluihin ja päiväkoteihin vaan hakeudumme koronatestiin.

 

Luonnollisesti oppilaitoksissa pyritään minimoimaan oppilas- ja lapsiryhmien sekoittuminen esimerkiksi työtapojen, välitunti- ja ulkoilun porrastuksen tai välituntialueiden rajaamisen  tai ruokailun luokka- ja ryhmäkohtaisen ohjatun toteutuksen avulla. Huomioimme eri yksiköissä mahdollisuuksien mukaisesti OKM.n päivitetyn ohjeistuksen, joka löytyy : https://okm.fi/-/paivitetyt-suositukset-varhaiskasvatukseen-opetukseen-ja-koulutukseen-koronaepidemian-ehkaisemiseksi

 

Lykkäämme tai toteutamme etänä koulun ulkopuolisten henkilöiden vierailut oppilaitoksiin ja päiväkoteihin. Opetuksen järjestämisen kannalta välttämättömät vierailut ja tapaamiset voidaan mahdollistaa (esimerkiksi oppilashuollon tapaamiset), mikäli niitä ei voi toteuttaa etänä tai siirtää.

 

Viimeisimmät tiedot kertovat sekä Omikron-muunnoksen nopeasta leviämisestä, että uuden virusmuunnoksen lievemmistä oireista rokotetuille. On syytä varautua yksiköissä aikaisempaa laajempiin sijaisjärjestelyihin sekä valmistautua etäopetukseen siirtymiseen, mikäli viranomaiset siitä päättävät.

 

Kaikesta koronakurimuksesta huolimatta toivon, että vuoden 2022 lopussa voimme hyvillä mielin todeta pandemian olevan jo historiaa. Kevääseen 2022 tulee sisältymään toivottavasti paljon enemmän positiivisia työhön ja vapaa-aikaan liittyviä hetkiä, kuin vuoden aloitus heikentyneen pandemiatilanteen ponnisteluissa. Tästä selviämme hyvällä yhteistyöllä ja luottamuksella asioiden kehittymiseen paremmaksi.  

 

Ollaan yhteyksissä matalalla kynnyksellä, jotta vähennämme epävarmuudesta ja epätietoisuudesta nousevia ja voimavaroja vieviä huolia ja jopa pelkoja. Hyvää alkanutta lukuvuotta 2022!

 

Lisätietoja: Mikko Lumme

Kasvatus- ja koulutusjohtaja

Haminan kaupunki

p. 040 199 1810